

Här är historien
OM OSS & VÅR GELATO!

Att försöka förklara vår
KÄRLEK TILL GLASS!
Vi är så stolta över vår hemgjorda
ITALIENSKA GELATO!
Allt startade med en dröm om att göra hemgjord gelato & kunna sälja den till andra gelatoälskare och när vi anställde en ny kock & sous-chef på Torpedverkstan – Fredric, blev helt plötsligt glassarna på menyn väldigt uppskattade. Så pass att folk började efterfråga det som Take Away. Detta väckte våra drömmar om att göra egen handgjord gelato i ett större sammanhang och ta det vidare till en egen verksamhet‚ då föddes idéen om Glassverkstan! Sen hände allt väldigt snabbt – Fredric gick en fantastisk kurs på Carpigiani Gelato University i Bologna och började klura på recept, vi började göra i ordning den gamla bagerilokalen på Torpedverkstan till en glasskiosk och skaffade en mobil enhet för att kunna erbjuda kvalitativ gelato & finkaffe till Åkersbergaborna också. Det ordnades & fixades, gjordes skyltar & hemsida, köptes in glassfrysar, bägare & strutar och anställdes folk; och nu kör vi! På Skeppsholmen kommer vi ha öppet så länge vädret tillåter, likadant i Åkersberga
där vår andra glasskiosk står.
Allt var lite av en test men nu är vi tillbaka – fast vi egentligen aldrig riktigt försvann! Glassverkstan öppnar under första delen av sommaren 2021 två nya ställen till både vår och våra nöjda & glada kunders glädje; en liten faluröd gelato-butik på Ljusterö vid Bolby och
en svartlackad gelato-truck som kommer stå till höger om Skeppsholmsbron.
Varmt välkomna till någon av våra filialer för att njuta av hemmagjord gelato,
sorbeter, nygräddade våfflor och finkaffe!
Man kan faktiskt äta glass till både
lunch, middag & dessert!


