glassmaskin.jpg

Att försöka förklara vår

KÄRLEK TILL GLASS!

Vi är så stolta över vår hemgjorda 

VÅR ITALIENSKA GLASS

När vi anställde en ny kock & sous-chef på Torpedverkstan – Fredric, blev helt plötsligt glassarna på menyn väldigt uppskattade. Så pass att folk började efterfråga det som Take Away. Detta väckte våra drömmar om att göra egen handgjord gelato i ett större sammanhang och ta det vidare till en egen verksamhet‚ då föddes idéen om Glassverkstan! Sen hände allt väldigt snabbt – Fredric gick en fantastisk kurs på Carpigiani Gelato University i Bologna och började klura på recept, vi började göra i ordning den gamla bagerilokalen på Torpedverkstan till en glasskiosk och skaffade en mobil enhet för att kunna erbjuda kvalitativ gelato & finkaffe till Åkersbergaborna också.

Det ordnades & fixades, gjordes skyltar & hemsida, köptes in glassfrysar, bägare &

strutar och anställdes folk; och nu kör vi! På Skeppsholmen kommer vi ha öppet så länge vädret tillåter, likadant i Åkersberga där vår mobila glasskiosk står. Allt är lite av en test men vårt mål är att vara tillbaka med besked, hela den glassiga sommaren 2021!

Man kan faktiskt äta glass till både lunch, middag & dessert! Att dessutom få göra det i Modena & Bologna i Italien är som en dröm... och det var faktiskt just där som vår dröm om att göra italiensk glass i Stockholm föddes!