top of page

Här är historien 

OM OSS & VÅR GELATO!

glassmaskin.jpg

Att försöka förklara vår

KÄRLEK TILL GLASS!

Vi är så stolta över vår hemgjorda 

 ITALIENSKA GELATO!

Allt startade med en dröm om att göra hemgjord gelato & kunna sälja den till andra gelatoälskare och när vi anställde en ny kock & sous-chef på Torpedverkstan – Fredric, blev helt plötsligt glassarna på menyn väldigt uppskattade. Så pass att folk började efterfråga det som Take Away. Detta väckte våra drömmar om att göra egen handgjord gelato i ett större sammanhang och ta det vidare till en egen verksamhet‚ då föddes idéen om Glassverkstan! Sen hände allt väldigt snabbt – Fredric gick en fantastisk kurs på Carpigiani Gelato University i Bologna och började klura på recept, vi började göra i ordning den gamla bagerilokalen på Torpedverkstan till en glasskiosk och skaffade en mobil enhet för att kunna erbjuda kvalitativ gelato & finkaffe till Åkersbergaborna också. Det ordnades & fixades, gjordes skyltar & hemsida, köptes in glassfrysar, bägare & strutar och anställdes folk; och nu kör vi! På Skeppsholmen kommer vi ha öppet så länge vädret tillåter, likadant i Åkersberga

där vår andra glasskiosk står.

 

Allt var lite av en test men nu är vi tillbaka – fast vi egentligen aldrig riktigt försvann! Glassverkstan öppnar under första delen av sommaren 2021 två nya ställen till både vår och våra nöjda & glada kunders glädje; en svartlackad gelato-truck av märket Citroën HY som står till höger om Skeppsholmsbron och en ombyggd container i en fantastisk liten skogsdunge i centrala Nacka mittemellan Nacka Stadshus, Nacka Forum och Nacka IP. Dessutom är det nu flera som gör vår gelato, framför allt Daniel som är vår verkliga

Gelato-Master sedan ett och ett halvt år tillbaka!

Varmt välkomna till någon av våra filialer för att njuta av hemmagjord gelato,

sorbeter, nygräddade våfflor och finkaffe! 

Man kan faktiskt äta glass till både

lunch, middag & dessert! 

Torpedverkstan 3.jpg
mandarin_trucken_händelse.jpg
danielle.jpg
bottom of page