top of page

Här är historien 

OM OSS & VÅR GELATO!

glassmaskin.jpg

Att försöka förklara vår

KÄRLEK TILL GLASS!

Vi är så stolta över vår hemgjorda 

 ITALIENSKA GELATO!

Allt startade med en dröm om att göra hemgjord gelato & kunna sälja den till andra gelatoälskare och när vi anställde en ny kock & sous-chef på Torpedverkstan – Fredric, blev helt plötsligt glassarna på menyn väldigt uppskattade. Så pass att folk började efterfråga det som Take Away. Detta väckte våra drömmar om att göra egen handgjord gelato i ett större sammanhang och ta det vidare till en egen verksamhet‚ då föddes idéen om Glassverkstan! Sen hände allt väldigt snabbt – Fredric gick en fantastisk kurs på Carpigiani Gelato University i Bologna och började klura på recept, vi började göra i ordning den gamla bagerilokalen på Torpedverkstan till en glasskiosk och skaffade en mobil enhet för att kunna erbjuda kvalitativ gelato & finkaffe till Åkersbergaborna också. Det ordnades & fixades, gjordes skyltar & hemsida, köptes in glassfrysar, bägare & strutar och anställdes folk; och nu kör vi! På Skeppsholmen kommer vi ha öppet så länge vädret tillåter, likadant i Åkersberga

där vår andra glasskiosk står.

 

Allt var lite av en test men nu är vi tillbaka – fast vi egentligen aldrig riktigt försvann! Glassverkstan öppnar under första delen av sommaren 2021 två nya ställen till både vår och våra nöjda & glada kunders glädje; en liten faluröd gelato-butik på Ljusterö vid Bolby och

en svartlackad gelato-truck som kommer stå till höger om Skeppsholmsbron.

Varmt välkomna till någon av våra filialer för att njuta av hemmagjord gelato,

sorbeter, nygräddade våfflor och finkaffe! 

Man kan faktiskt äta glass till både

lunch, middag & dessert! 

Torpedverkstan 3.jpg
IMG_3104_edited.jpg
Foto 2021-03-03 12 41 33.heic
bottom of page